Aktuelt

 

Logo_handicapdag.jpg
Danske Handicaporganisationer har valgt af fokusere på unge og uddannelse i forbindelse med FN's internationale handicapdag, den 3. december 2018. Kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager i officielt arrangement i Handicaporganisationernes Hus på dagen.
VeteranPTSD_tegning.jpg
Et tilbud om hjælp til veteraner med PTSD er sat i gang i Midtjylland. Det er anden gang, at Handicapidrættens Videnscenter og Soldaterlegatet m.fl. går sammen om hjælp til veteraner med sår på psyken.
Aftalepartierne bag satspuljen har valgt at afsætte 5,6 millioner kroner årligt til Videnscentret i perioden 2019 – 2022.
Forside.jpg
Nu kan du få gratis adgang til vores udgivelse ALLE TIL IDRÆT, der henvender sig til idrætslærere, pædagoger og andre, som arbejder med faget idræt i grundskolen.
TEAMTVILLING_176_of_187_kopi.jpg
Handicapidrættens Videnscenter har i samarbejde med Københavns Universitet undersøgt betydningen af idrætsfællesskabet Team Tvilling i en rapport. For handi-atleterne rækker fordelene langt videre end blot en høj puls, viser foreløbig undersøgelse
Uderehabilitering_september_2018_001.JPG
Behandlere, trænere og vejledere fra hele landet har netop været samlet til en temadag om uderehabilitering. Mens de udvekslede erfaringer og viden, forsøgte de også at nærme sig en fælles forståelse af uderehabilitering som begreb
Skjolungeklubben_aug_2018_026.JPG
Handicapidrættens Videnscenter deltager i flere temadage om det relativt nye begreb 'uderehabilitering' i september. Det første finder sted i Vejlefjord.
Skjolungeklubben_aug_2018_009.JPG
Et nyt 160 kvadratmeter stort uderum med bålplads og shelterområde står nu klar til brug i Bidstrup Skovene i Lejre. Uderummet er særligt tilpasset mennesker med handicap, men alle har mulighed for at booke rummet til brug.
Roskilde_Festival_2018_003.JPG
Frivillige på Roskilde Festivals Handi-camp fik i år en guide til, hvordan man bedst muligt omgås mennesker med handicap.
Roskilde_Festival_2018_058.JPG
I år blev Roskilde Festival testet for mennesker med synshandicap.
170618_Skjoldungeklubben_rejsegilde_040.JPG
Naturoplevelsesklubben fra Lejre har fået et nyt fast mødested i Bidstrupskovene, og det gør en stor forskel, lyder det.
Efter næsten to årtier som jobkonsulent har Torben Pehrsson valgt at søge nye udfordringer. Han stopper 5. juli 2018 hos Handicapidrættens Videnscenter.
Thomas_Bredgaard.jpg
Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er navnet på et nyt center, der skal undersøge, hvordan man kan gøre vejen kortere mellem personer med bevægelseshandicap og arbejdsmarkedet
Mennesker med funktionsnedsættelser er mindre aktive end danskerne generelt. Det at leve et aktivt liv har indflydelse på både livskvalitet, sundhed og samfundsøkonomien. Men hvad skal det til for, at flere mennesker med funktionsnedsættelser bliver aktive i f.eks. idrætsklubberne?
Læs mere om hvad Handicapidrættens Videnscenter har bedrevet i 2017, herunder en ny bogudgivelse, spændende projekter og arrangementer og den eksterne evaluering, centret har været igennem.
IMG_1040.JPG
Inklusion er oppe i tiden, og udfordringer og løsninger debatteres ivrigt blandt politikere, fagfolk og forældre. På Videnscentrets inklusionskonference forsøgte forskellige faggrupper sammen at blive klogere på, hvordan inklusionsopgaven kan løftes.
Inkluderende læringsfællesskaber kræver undervisningsdifferentiering. Temaer og læringsmål skal være de samme for alle elever, men aktiviteterne behøver ikke nødvendigvis at være de samme.
Handicapidraet46.jpg
Ny rapport viser, at børn med funktionsnedsættelser generelt deltager mindre i både skole- og fritidsaktiviteter end deres jævnaldrende.
Nyt_billede_2_.jpg
Det er 26 år siden, at Connie Hansen og Mansoor Siddiqi tog de første spadestik til den disciplin, som i dag hedder RaceRunning. Nu er RaceRunning blevet officielt anerkendt som parasportsdisciplin.
En helhedsorienteret indsats er vejen til, at veteraner kan få et bedre liv og forudsætningen for, at han eller hun er modtagelig for behandling eller for at nærme sig arbejdsmarkedet. Alligevel fortsætter man den traditionelle tilgang og behandling.
20171107091014_IMG_6745-preview.jpg
Der er ofte særlige udfordringer forbundet med at skabe naturoplevelser for børn med ADHD og autisme. Gruppen kan dog samtidig have stor gavn af at være i naturen.
Når Handicapidrættens Videnscenters nuværende midler udløber i juni 2018, betyder det heldigvis ikke et farvel til Videnscentret. Forligspartierne bag satspuljeaftalen for 2018 har nemlig netop besluttet, at Videnscentrets bevilling forlænges.
20170918_111934.jpg
Uderehabilitering er et forholdsvis nyt begreb, men interessen for området er stigende. Det viser det seminar, Handicapidrættens Videnscenter og Marselisborgcentret netop har afholdt for 80 deltagere.
IMG_1158.JPG
Skjoldungeklubben har været på tur til Gershøj Havn for at se, røre ved og ikke mindst smage på fiskene i Roskilde Fjord. Og så sluttede dagen af med en god nyhed til klubbens familier.
Nikolaj_1.jpg
Nikolaj har været på Roskilde Festival mange gange, men 2017 var første gang efter, at han faldt ned og brækkede nakken. Trods nedsat førlighed har han valgt at melde sig som frivillig på festivalen.