Aktuelt

 

Roskilde_Festival_2018_058.JPG
I år blev Roskilde Festival testet for mennesker med synshandicap.
170618_Skjoldungeklubben_rejsegilde_040.JPG
Naturoplevelsesklubben fra Lejre har fået et nyt fast mødested i Bidstrupskovene, og det gør en stor forskel, lyder det.
Efter næsten to årtier som jobkonsulent har Torben Pehrsson valgt at søge nye udfordringer. Han stopper 5. juli 2018 hos Handicapidrættens Videnscenter.
Thomas_Bredgaard.jpg
Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er navnet på et nyt center, der skal undersøge, hvordan man kan gøre vejen kortere mellem personer med bevægelseshandicap og arbejdsmarkedet
Mennesker med funktionsnedsættelser er mindre aktive end danskerne generelt. Det at leve et aktivt liv har indflydelse på både livskvalitet, sundhed og samfundsøkonomien. Men hvad skal det til for, at flere mennesker med funktionsnedsættelser bliver aktive i f.eks. idrætsklubberne?
Læs mere om hvad Handicapidrættens Videnscenter har bedrevet i 2017, herunder en ny bogudgivelse, spændende projekter og arrangementer og den eksterne evaluering, centret har været igennem.
IMG_1040.JPG
Inklusion er oppe i tiden, og udfordringer og løsninger debatteres ivrigt blandt politikere, fagfolk og forældre. På Videnscentrets inklusionskonference forsøgte forskellige faggrupper sammen at blive klogere på, hvordan inklusionsopgaven kan løftes.
Inkluderende læringsfællesskaber kræver undervisningsdifferentiering. Temaer og læringsmål skal være de samme for alle elever, men aktiviteterne behøver ikke nødvendigvis at være de samme.
Handicapidraet46.jpg
Ny rapport viser, at børn med funktionsnedsættelser generelt deltager mindre i både skole- og fritidsaktiviteter end deres jævnaldrende.
Nyt_billede_2_.jpg
Det er 26 år siden, at Connie Hansen og Mansoor Siddiqi tog de første spadestik til den disciplin, som i dag hedder RaceRunning. Nu er RaceRunning blevet officielt anerkendt som parasportsdisciplin.
En helhedsorienteret indsats er vejen til, at veteraner kan få et bedre liv og forudsætningen for, at han eller hun er modtagelig for behandling eller for at nærme sig arbejdsmarkedet. Alligevel fortsætter man den traditionelle tilgang og behandling.
20171107091014_IMG_6745-preview.jpg
Der er ofte særlige udfordringer forbundet med at skabe naturoplevelser for børn med ADHD og autisme. Gruppen kan dog samtidig have stor gavn af at være i naturen.
Når Handicapidrættens Videnscenters nuværende midler udløber i juni 2018, betyder det heldigvis ikke et farvel til Videnscentret. Forligspartierne bag satspuljeaftalen for 2018 har nemlig netop besluttet, at Videnscentrets bevilling forlænges.
20170918_111934.jpg
Uderehabilitering er et forholdsvis nyt begreb, men interessen for området er stigende. Det viser det seminar, Handicapidrættens Videnscenter og Marselisborgcentret netop har afholdt for 80 deltagere.
IMG_1158.JPG
Skjoldungeklubben har været på tur til Gershøj Havn for at se, røre ved og ikke mindst smage på fiskene i Roskilde Fjord. Og så sluttede dagen af med en god nyhed til klubbens familier.
Nikolaj_1.jpg
Nikolaj har været på Roskilde Festival mange gange, men 2017 var første gang efter, at han faldt ned og brækkede nakken. Trods nedsat førlighed har han valgt at melde sig som frivillig på festivalen.
Astrid.jpg
Knæhøj mudder, tomme øldåser overalt og små toiletvogne uden rindende vand. Når man tænker på Roskilde Festival, er handicapvenlig normalt ikke det første, der falder én ind. Men hvordan er det egentlig at deltage i festivalen, når man sidder i kørestol eller har andre fysiske handicaps?
IMG_0789.JPG
COWI har netop afholdt en workshop med medarbejdere og samarbejdspartnere i Handicapidrættens Videnscenter. Workshoppen var første led i en evaluering, som vil få indflydelse på Videnscentrets fremtid.
Handicapidraet212.jpg
Handivids konsulent, Hannah Kjærsgaard, holdt oplæg om inklusion af blinde og svagsynede elever i idræt. Læs hendes gode råd her.
20170421_120517.jpg
Årets temadag i netværket ’Aktiv fritid for alle’ blev afholdt den 21. april i Vejle. Temadagen havde fokus på, hvordan partnerskaber mellem kommuner og eksterne aktører kan styrke idrætsindsatserne for mennesker med funktionsnedsættelse.
Vil du vide mere om, hvad Handicapidrættens Videnscenter har bedrevet det seneste år? Læs den nyeste årsberetning her.
20170220_135930.jpg
”Jeg sad og gloede ud i luften og kunne ikke tage stilling til noget som helst. Når jeg havde kørt mine børn i skole om morgenen, kørte jeg hjem og lagde mig under dynen.”
P1014265.JPG
Skjoldungeklubben i Lejre er en ny, gratis klub for børn i alderen 5-12 år med funktionsnedsættelse og deres familier.
egmont_nov_15_010.JPG
Før Kim tog til Afghanistan i 2010, var han social og udadvendt og havde mange planer for sin fremtid. Alt det ændrede sig, da han som 21-årig vendte hjem fra sin udsendelse til Afghanistan.
20170322_113753_-_Kopi.jpg
Omkring 100 mennesker var samlet, da Handicapidrættens Videnscenter og Soldaterlegatet var værter for stor konference om veteraner og PTSD.