Bog: Alle til idræt af Tine Soulié, Birgit Flygstrup og Jette Selmer

Hent 'ALLE TIL IDRÆT' gratis

Videnscenter om handicap har gjort det muligt for alle interesserede at hente bogen 'ALLE TIL IDRÆT' kvit og frit. Formålet med materialet er at vejlede og inspirere til aktiviteter i idræt, der også inkluderer elever med sensoriske, fysiske og kognitive handicap.

Tryllefanger, bulldog og parkour. Det er bare nogle af de aktiviteter, som interesserede nu kan hente gratis ned på computeren via vores hjemmeside.

Indtil videre har det kun været muligt at købe bogen i en fysisk udgave, men nu findes den også i en elektronisk udgave.

Bogen udkom i januar 2018 som resultat af et flerårigt samarbejde mellem Videnscenter om handicap og Byskovskolen - AsgårdCentret, og den har til formål at fungere som vejledning og idékatalog til inklusion i idrætsundervisningen.

Du kan også stadig købe den fysiske udgave af ALLE TIL IDRÆT. Den koster 250 kroner plus porto.

Bestil den i vores Bogsalg

Idræt styrker fagligt og socialt

Udgivelsen henvender sig til lærere, pædagoger, terapeuter, studerende og undervisere på uddannelser samt til pædagoger i daginstitutioner og frivillige i foreninger.

Den giver både indblik i forskellige former for handicap og præsenterer forslag til aktiviteter, der tager højde for elever med sensoriske, fysiske og kognitive handicap.

Tine Soulié, medforfatter og konsulent hos Videnscenter om handicap, siger:

- Elever går glip af meget, både fagligt og socialt, hvis de sjældent eller aldrig er en del af idrætsundervisningen.

- Særligt børn med funktionsnedsættelse har i høj grad brug for at styrke kroppen og få udfordret deres svagere sider, hvis de også senere i voksenlivet skal blive så selvhjulpne som muligt.

ALLE TIL IDRÆT indeholder eksempler på aktiviteter til et helt skoleår fra 1. – 9. klasse med tilpasninger til elever med forskellige typer af handicap.


Læs mere om inklusion på handivid.dk

Projekter

"Alle børn med i idrætsfaget" er gratis materiale til idrætslærere og andre, der arbejder med inklusion i idræt.

Tibis.dk er et online univers, hvor man kan finde materialer, vejledninger og inspiration til at understøtte alle elevers deltagelse i idræt.

Aktiviteter

I Videnscentrets lege- og aktivitetsdatabase 'Find lege og spil' kan man finde masser af inspiration og forslag til lege og aktiviteter, der er velegnede til børn og unge med forskellige forudsætninger.