Ry Outdoor Festival

Dato:

18.+19.+20. maj 2018

Sted:

Kyhnsvej 8 8680 Ry, Denmark

Tilmelding og information om billetter:

Du kan læse alt om programmet for dagene og bestille billetter her

Ry Outdoor Festival er en 3-dages festival i pinsen for både store, små, nybegyndere, øvede og som noget nyt i år er der flere spændende tilbud til personer med særlige behov. Festivalen byder på en festivalplads med gratis adgang, hvor du kan nyde streetfood og besøge spændende boder. Med armbånd til festivalen har du adgang til et program med over 100 aktiviteter til lands, til vands og i luften. Prøv bl.a. yoga, badetønder, løb, klatring, kajak, cykling, vandring og meget mere.

Til Ry Outdoor Festival får du en appetizer på fem sportsgrene særligt for mennesker med særlige behov

Bueskydning er en sport for alle. Du kan skyde med bue for af vinde et Danmarksmesterskab, et verdensmesterskab eller du kan skyde med bue for at få motion og en hyggelig snak med de andre i klubben. Du kan sidde ned (evt. i en kørestol), mens du skyder. Bueskytter er hjælpsomme mennesker, så hvis du har svært ved at hente dine pile, vil det ikke være et problem at få en anden skytte til at tage dem med op til dig igen. Der findes regler for stævner, som muliggør at alle kan konkurrere på helt lige fod. Vi har en bueholder, som gør det muligt at skyde med én hånd.

Kanoen er et fantastisk transportmiddel. Du kan sagtens ro i kano over længere strækninger i Danmark med flere overnatninger undervejs. Turmuligheder er der nok af langs de 7500 km kyst omkring Danmark. Åer er dog det mest udbredte til kanosejlads. Kanoen giver dig mulighed for at medbringe væsentlig mere oppakning end kajakken. På workshoppen arbejdes der med forskellige former for positionering/støtte så du får mest mulig udnyttelse af dine kræfter. Vi har mulighed for at stabilisere kanoen med pontoner, hvis det føles bedst for dig, dvs. at den er så stabil, at den ikke kan vælte.

Kajakken er en oplevelse for sig selv. Er det det, du drømmer om, men tænker: ”Nej, det kan jeg ikke. Det er for svært for mig. (Fordi du fx kun har ét ben, en lammelse eller fx rygproblemer.) Vi giver dig muligheden for mestre kajakken. Hvad med sikkerheden? Hvem kan hjælpe? Hvilke muligheder er der i klubberne og sporten? Her har vi stor praktisk erfaring og forskellige former for positionering/støtte, så du får mest mulig udnyttelse af dine kræfter. Der vil være stabile havkajakker, katamarankajak og toerkajak til rådighed.

Golf kan spilles næsten af alle uanset funktionsnedsættelse. Der spilles med nogle få undtagelser som i almindelig golf, hvilket gør, at handicappede og ikke-handicappede kan spille sammen ud fra golf-reglernes handicap-system. Enkelte handicapgrupper kan have særlige behov i forbindelse med udøvelse af denne idræt. For eksempel kan blinde/svagtseende og evt. udviklingshæmmede have brug for ledsager/caddie på banen, og andre kan have brug for særlige hjælpemidler som f.eks. elektrisk kørestol (power-golfer), golfscooter eller tilpassede golfkøller.

Bemærk der er kun Golf workshop lørdag fra 13 – 17!!!

Håndcykling er en sport, der er i en rivende udvikling, sporten henvender sig til kørestolsbrugere i alle grader af handicap, uanset funktionsnedsættelse. Nyd muligheden for at komme rundt i det tempo du ønsker, og stort set hvor du drømmer om at komme hen på cykel. Håndcykler fås til landevej og til skov, altså som almindelige cykler, lige fra den hurtigste racer til den sejeste MTB. Under Ry outdoor Festival vil der være forhandlere/producenter af håndcykler, der stiller lånecykler til rådighed, og råder/vejleder dig til fx din bedste siddestilling.

Søndag 13:30-15:15 afholdes et cykelløb for håndcykler.

Løbet kommer til at foregå i Ry by, på en strækning der er 2,71 km