Bibliotek

Alle kan frit bruge vores bibliotek, og det er gratis at låne. Her finder du en stor samling af bøger, artikler og film om tilpasset idræt og bevægelse. Vi har også materialer om emner som det rummelige arbejdsmarked, forskellige typer af handicap, tilgængelighed og handicappolitik.

Tryk på luppen og find det, du søger!

Bogtips

Forening for alle

En håndbog til inklusion af børn med særlige behov i foreningslivet.

Af Maria Fuglsang Brouer, 2018. 240 sider. Udgivet af foreningsforlaget.

Denne bog er interessant, hvis du træner børn og unge som har brug for særlig opmærksomhed. Fokus i bogen er på, hvordan foreninger kan være mere inkluderende.

Et af bogens hovedformål er, at bidrage til, at børn og unge med særlige behov kan deltage i foreningernes fællesskab.

Bogen giver dig relevant viden om, hvordan man bedst kan inkludere børn med særlige behov i foreningslivet. Fokus er børn og unge mellem 3 og 16 år, og begrebet særlige behov skal forstås meget bredt.

Det er vigtig viden, som kan bruges hvis du arbejder med idræt for særlige målgrupper.

Bogen er skrevet i et ikke-akademisk sprog da fagudtryk og mere grundige beskrivelser er udeladt.

Bogen er et godt supplement til øvrige bøger om børn og inklusion, som beskæftiger sig mere med tilrettelæggelse og gennemførelse af aktiviteterne, fx bogen: Idræt flytter grænser af Anette Bentholm, som er udgivet af Videnscenter om handicap.

Lån bogen i vores bibliotek

 

Sådan rekrutterer du frivillige

I alle foreninger er der brug for frivillige, som støtter op om foreningens arbejde på den ene eller den anden måde. Men hvordan får du fat i de rigtige frivillige? Denne bog kan være en hjælp til, at lykkes med at finde og fastholde frivillige i foreningen.

Af Troels B. Carlander, Julia B. Hunt, Marie B. Holdt og Sylvia Jacobsen, 2018. 200 sider. Udgivet af Forlaget Ingerfair

Bogen kan bruges som en hjælp til, at gøre det klart hvilke frivillige man har brug for i foreningen. I bogen diskuteres problemer som: Hvordan rekrutteres nye frivillige? Hvornår skal det gøres? og hvem er det man vil have fat i?

Foreninger kan opleve, at det kan være svært at fastholde frivillige. Dette emne tages også op i bogen under temaet: Hvordan man skaber et frivilligmiljø, så det bliver muligt at fastholde de frivillige.

Forlaget Ingerfair har udgivet en række af 4 bøger i serien ”Udvikler bæredygtige frivilligmiljøer” og denne bog er den sidste i rækken.

Lån bogen i vores bibliotek

 

Livsmod & Livsglæde. På trods af uhelbredelig sygdom.

Bogens budskab er at vise hvordan mennesker, som på trods af at de har sygdom og handicap som de skal leve med resten af deres liv, formår på forskellig vis at leve et positivt og indholdsrigt hverdagsliv.

Af Annie Dunch. Dunchs Forlag. 2018. 155 sider.

I denne bog møder du 9 mennesker, hvor det at have et handicap eller en sygdom, er en del af deres liv. Deres forskellige handicap og sygdomme er: Muskelsvind, cerebral parese, cystisk fibrose, skrumpenyre, sclerose, blodprop, lungekræft og Parkinson.

Flere af personerne i bogen har et aktivt liv med sport, som fylder en del af deres fritidsliv. Der beskrives også mange andre aspekter i deres liv, men de er alle aktive mennesker med en positiv indstilling til livet.

Forfatteren ønsker, at sætte fokus på begejstring i livet og at vi skal se mennesket før vi ser handicappet eller sygdommen.

Portrætterne kan læses hver for sig, men har den røde tråd tilfælles der viser, hvordan et aktivt liv kan give kvalitet og glæde i hverdagen for den enkelte.

Lån bogen i vores bibliotek