Aktiv i eget liv: Muligheter på ulike livarenaer for mennesker med utviklingshemmede.

Indhold:

Denne norske bog er skrevet ud fra både en forskningbaseret vinkel, og en erfaringsbaseret viden. Forfatteren Anders Midtsundstad er ansat som rådgiver ved Aktiv Ung i Norge, og han har stor praktisk erfaring og viden fra sit tidligere arbejde med udviklingshæmmede i Kristiansand kommune.

Aktiv i eget liv handler om hvordan personer, som arbejder med udviklingshæmmede kan hjælpe med at tilrettelægge deltagelse i aktiviteter ud fra den enkelte udviklingshæmmedes eget valg. Der beskrives hvordan det kan planlægges, med udgangspunkt i temaerne: Familie og opvækst, eget hjem, fritid, kultur, ferie og arbejde.

Bogen er nummer 3 i serien: Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter. De to andre bøger i seren er: Fritid med bistand og Deltaktelse på fritiden. De to bøger har vi også i biblioteket.

Indholdsfortegnelse:

Kap. 1: Engasjementets inspirasjon; Kap. 2: Tjenestetilbudets betingelser; Kap. 3: Tjenesteyters betingelser; Kap. 4: Familie og oppvekst; Kap. 5: Eget hjem; Kap. 6: Fritid, kultur og ferie; Kap. 7: Arbeid; Efterord; Litteraturliste

Forfatter:

Anders Midtsundstad

Forlag:

Fakbokforlaget

Udgivelsesår:

2016, 35 sider.

Lån Bogen: Aktiv i eget liv, ved at oprette dig som låner