Idræt for børn med særlige behov – en håndbog

Indhold: Der er ofte behov for at sætte særligt fokus på, hvordan man inkluderer børn med særlige behov i idrætsforeningernes tilbud. I dette hæfte gives der inspiration og vejledning til idrætsforeningerne fra to konsulenter, som har arbejdet med inklusion i DGI. Forfatterne ønsker at bidrage med tilgange og metoder, der kan anvendes bredt, så flere kan være med og deltage på egne præmisser. Fokus er altså på deltagelse for alle, hvor man ikke ser på diagnoser, men på det enkelte barn og dets behov.

Hæftet indeholder bl.a. et afsnit med artikler om erfaringer med, hvordan foreninger i praksis arbejder med inklusion. Artiklerne giver god inspiration til, hvordan andre har gjort, og til anderledes aktiviteter med børnene. Hæftet har til slut eksempler på, hvordan man kan tilrette lege, alt efter hvilke børn der deltager.

Hæftet kombinerer på fin vis de teoretiske, pædagogiske og praktiske aspekter ved inklusion af børn med særlige behov. Et godt inspirationshæfte, som kan bruges bredt.  

Indholdsfortegnelse: 1. Hvorfor? Derfor!: Baggrund og målgruppe; Omvendt inklusion; Organiseringsformer; Tjekliste for skoleforeningssamarbejde; Idrætter og erfaringer; Inspiration til foreningsudvikling; 2. Hvordan? Sådan!: Cases/artikler; Pædagogiske tips & tricks; Inspiration til praksis – lege og tilpasning; 3. DGI Inklusion

Forfattere: Merete Schneekloth Søberg og Katrine Felland Gunnløgsson
Forlag: DGI
Udgivelsesår og antal sider: 2016, 43 sider.

Lån Bogen: Idræt for børn med særlige behov – en håndbog, ved at oprette dig som låner