Viden om holdninger og handicap


Formålet med dette dokument er at give et indblik i, hvilke holdninger danskerne har til mennesker med handicap, og hvordan vi kan forstå og arbejde med dannelsen og påvirkningerne af disse holdninger.

Den viden, der er samlet i dette dokument, bygger både på teori og holdningsundersøgelser fra de senere år og på analyser, forsøg og undersøgelser, der er iværksat i forbindelse med Det Centrale Handicapråds arbejde med at udvikle en strategi for at flytte holdninger og gøre op med fordomme.

Ud over at give en generel indføring i holdninger og fordomme i forhold til handicap, er dokumentet specifikt udviklet som et fundament for strategien, der er afleveret til regeringen ved udgangen af 2015.

Dette dokument består af tre dele. Første afsnit skitserer, hvad holdninger og fordomme egentlig er. Hvorfor har vi dem, hvordan bliver de dannet, og hvilken betydning har de? Andet afsnit giver et indblik i, hvilke konkrete holdninger og fordomme, der eksisterer i forhold til mennesker med handicap. Fokus er på arbejdsmarkedet, uddannelsesområdet, fritidslivet og børns holdninger til handicap. Tredje afsnit ser på, hvad vi konkret kan gøre for at rykke ved folks holdninger og fordomme til mennesker med handicap.

Indhold:
Introduktion; Hvad er holdninger og fordomme om handicap?; Befolkningen holdninger og fordomme om mennesker med handicap; Påvirkning af holdninger og fordomme; Kildefortegnelse

Udgivet af: Det Centrale Handicapråd
Udgivelsesår:
2016

Lån rapporten: Viden om holdninger og handicap ved at oprette dig som låner

 

Oprettet 02. december 2016