Idræts aktuelt

 

Forside.jpg
Nu kan du få gratis adgang til vores udgivelse ALLE TIL IDRÆT, der henvender sig til idrætslærere, pædagoger og andre, som arbejder med faget idræt i grundskolen.
TEAMTVILLING_176_of_187_kopi.jpg
Handicapidrættens Videnscenter har i samarbejde med Københavns Universitet undersøgt betydningen af idrætsfællesskabet Team Tvilling i en rapport. For handi-atleterne rækker fordelene langt videre end blot en høj puls, viser foreløbig undersøgelse
Uderehabilitering_september_2018_001.JPG
Behandlere, trænere og vejledere fra hele landet har netop været samlet til en temadag om uderehabilitering. Mens de udvekslede erfaringer og viden, forsøgte de også at nærme sig en fælles forståelse af uderehabilitering som begreb
Skjolungeklubben_aug_2018_026.JPG
Handicapidrættens Videnscenter deltager i flere temadage om det relativt nye begreb 'uderehabilitering' i september. Det første finder sted i Vejlefjord.
Skjolungeklubben_aug_2018_009.JPG
Et nyt 160 kvadratmeter stort uderum med bålplads og shelterområde står nu klar til brug i Bidstrup Skovene i Lejre. Uderummet er særligt tilpasset mennesker med handicap, men alle har mulighed for at booke rummet til brug.
Roskilde_Festival_2018_003.JPG
Frivillige på Roskilde Festivals Handi-camp fik i år en guide til, hvordan man bedst muligt omgås mennesker med handicap.
Roskilde_Festival_2018_058.JPG
I år blev Roskilde Festival testet for mennesker med synshandicap.
170618_Skjoldungeklubben_rejsegilde_040.JPG
Naturoplevelsesklubben fra Lejre har fået et nyt fast mødested i Bidstrupskovene, og det gør en stor forskel, lyder det.
Mennesker med funktionsnedsættelser er mindre aktive end danskerne generelt. Det at leve et aktivt liv har indflydelse på både livskvalitet, sundhed og samfundsøkonomien. Men hvad skal det til for, at flere mennesker med funktionsnedsættelser bliver aktive i f.eks. idrætsklubberne?
IMG_1040.JPG
Inklusion er oppe i tiden, og udfordringer og løsninger debatteres ivrigt blandt politikere, fagfolk og forældre. På Videnscentrets inklusionskonference forsøgte forskellige faggrupper sammen at blive klogere på, hvordan inklusionsopgaven kan løftes.
Inkluderende læringsfællesskaber kræver undervisningsdifferentiering. Temaer og læringsmål skal være de samme for alle elever, men aktiviteterne behøver ikke nødvendigvis at være de samme.
Handicapidraet46.jpg
Ny rapport viser, at børn med funktionsnedsættelser generelt deltager mindre i både skole- og fritidsaktiviteter end deres jævnaldrende.
Nyt_billede_2_.jpg
Det er 26 år siden, at Connie Hansen og Mansoor Siddiqi tog de første spadestik til den disciplin, som i dag hedder RaceRunning. Nu er RaceRunning blevet officielt anerkendt som parasportsdisciplin.
20171107091014_IMG_6745-preview.jpg
Der er ofte særlige udfordringer forbundet med at skabe naturoplevelser for børn med ADHD og autisme. Gruppen kan dog samtidig have stor gavn af at være i naturen.
20170918_111934.jpg
Uderehabilitering er et forholdsvis nyt begreb, men interessen for området er stigende. Det viser det seminar, Handicapidrættens Videnscenter og Marselisborgcentret netop har afholdt for 80 deltagere.
IMG_1158.JPG
Skjoldungeklubben har været på tur til Gershøj Havn for at se, røre ved og ikke mindst smage på fiskene i Roskilde Fjord. Og så sluttede dagen af med en god nyhed til klubbens familier.
Nikolaj_1.jpg
Nikolaj har været på Roskilde Festival mange gange, men 2017 var første gang efter, at han faldt ned og brækkede nakken. Trods nedsat førlighed har han valgt at melde sig som frivillig på festivalen.
Astrid.jpg
Knæhøj mudder, tomme øldåser overalt og små toiletvogne uden rindende vand. Når man tænker på Roskilde Festival, er handicapvenlig normalt ikke det første, der falder én ind. Men hvordan er det egentlig at deltage i festivalen, når man sidder i kørestol eller har andre fysiske handicaps?
Handicapidraet212.jpg
Handivids konsulent, Hannah Kjærsgaard, holdt oplæg om inklusion af blinde og svagsynede elever i idræt. Læs hendes gode råd her.
20170421_120517.jpg
Årets temadag i netværket ’Aktiv fritid for alle’ blev afholdt den 21. april i Vejle. Temadagen havde fokus på, hvordan partnerskaber mellem kommuner og eksterne aktører kan styrke idrætsindsatserne for mennesker med funktionsnedsættelse.
P1014265.JPG
Skjoldungeklubben i Lejre er en ny, gratis klub for børn i alderen 5-12 år med funktionsnedsættelse og deres familier.
Egmont Højskolen lagde den 9. februar 2017 lokaler til årets netværksmøde i netværket ’Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelse’. Handicapidrættens Videnscenter har været tovholder på netværket siden 2008
Har du et bevægelseshandicap? Så kom til informationsmøde om nyt projekt om tilgængelighed i naturen.
20161209_101602.jpg
Den 8. og 9. december var der for niende år i træk møde i det nordiske netværk Aktiv Fritid for Alle. Denne gang fandt netværksmødet sted på højskolen Valjeviken i Sölvesborg i Sverige.
dd1fc0c476444491ae7289a2fc8f6767.jpg
Annie Løbner er 12 år gammel og har redet, siden hun var halvandet år. Annie har dværgvækst, og det betyder, at der er en øget risiko forbundet med ridningen. Men man kan ikke lade sig begrænse af alle tænkelige risici, og samtidig er der store fordele ved ridningen