Kalender

Oversigt over arrangementer om handicap, idræt og job – både i Videnscentrets og andre organisationers regi.
 

Har du eller din arbejdsplads et arrangement, I gerne vil have lagt på kalenderen?  Så er du velkommen til at sende informationer til post@handivid.dk

Kommende begivenheder

2018

maj
15
Health and Rehab Scandinavia inviterer alle inden for social-, sundheds- og hjælpemiddelområdet til at deltage i Skandinaviens største fagmesse for hjælpemidler, serviceydelser samt pleje- og hospitalsudstyr. Ved aktivitetsområdet vil du alle dage kunne møde medarbejdere fra Handicapidrættens Videnscenter til en snak om job, inklusion og meget andet. Du vil også få mulighed for at se og købe vores helt nye bog: Alle til idræt, som handler om inklusion i idræt i folkeskolen og få en snak med en af bogens forfattere Tine Soulié fra Handicapidrættens Videnscenter.
Dato: 15. maj 2018 to 17. maj 2018
Sted: Bella Center i København
Tidspunkt: hele dagen
maj
18
RY OUTDOOR FESTIVAL En 3-dages festival i pinsen for både store, små, nybegyndere, øvede og som noget nyt i år er der flere spændende tilbud til personer med særlige behov. Festivalen byder på en festivalplads med gratis adgang, hvor du kan nyde streetfood og besøge spændende boder. Med armbånd til festivalen har du adgang til et program med over 100 aktiviteter til lands, til vands og i luften. Prøv bl.a. yoga, badetønder, løb, klatring, kajak, cykling, vandring og meget mere.
Dato: 18. maj 2018 to 20. maj 2018
Sted: Kyhnsvej 8, 8680 Ry, Danmark
Tidspunkt: hele dagen
maj
22
This course will explore meaningful activities for people who are congenitally deafblind. It will look at what activities are possible, how to do them and discuss the reasons why. There will be a focus on using the activities in communication development and the health benefits. Ethics, consent and ”meaningful” consent during activities will also be discussed
Dato: 22. maj 2018 to 24. maj 2018
Sted: Johnsgård, Sømådalen, Norge
Tidspunkt: hele dagen
jun
01
Er du interessert i folkehelse og rehabilitering, og som ønsker å se på hva friluftsliv kan bidra med? Lær mer om betydning naturen har for mennesker i hverdagen og hva kan natur og friluftsliv bidra med i folkehelse og rehabilitering. Her har du muligheden for at tage et kursus eller supplere din uddannelse med 15 studiepoint.
Dato: 01. juni 2018
Sted: Bø, Norge
Tidspunkt: hele dagen
jun
07
Kroppsøvingskonferansen avholdes på Norges idrettshøgskole. Hensikten med konferansen er å dele kunnskap om kroppsøvingsfaget i bevegelse gjennom å samles rundt ny forskning, utveksle erfaringer og etablere nye nettverk.
Dato: 07. juni 2018 to 08. juni 2018
Sted: Norges Idrettshøgskole, Oslo
Tidspunkt: hele dagen
jun
08
Åbningskonference: hvordan skabes bedre match mellem personer med bevægelseshandicap og arbejdsmarkedet ? Personer med bevægelseshandicap har en markant lavere beskæftigelse og højere andel på offentlig forsørgelse end personer uden handicap. Der er barrierer, men også muligheder for at forbedre arbejdsmarkedsintegrationen blandt udbyderne af arbejdskraft (personer med bevægelseshandicap), efterspørgerne af arbejdskraft (virksomhederne) og i beskæftigelsessystemet. Med denne konference åbnes et nyt Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse, som skal samle den spredte viden om personer med handicap og arbejdsmarkedet og medvirke til at finde nye veje til at skabe bedre match imellem personer med handicap og arbejdsmarkedet.
Dato: 08. juni 2018
Sted: Handicaporganisationernes Hus , Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup
Tidspunkt: 09:00 to 15:00
jul
03
Sportsskoler i sommerferien (uge 27) - for børn og unge med særlige behov. Kom med på Parasport-sportsskole, et idrætstilbud i dagtimerne 4 dage i sommerferien.Det er masser af idræt, aktiviteter, sjov og ballade i fællesskab med en masse andre børn og unge med særlige behov. Piger og drenge i skolealderen ca. 6-17 år med funktionsnedsættelser: Eksempelvis børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder eller udviklingshæmning, hjerneskader eller diagnoser inden for ADHD- og autismeområdet. Eksempelvis børn og unge med fysisk funktionsnedsættelse som CP, Rygmarvsbrok, Muskelsvind eller andre bevægelseshandicaps - eller børn og unge som er blinde eller svagsynede. Deltagere med et personligt hjælperbehov skal have egen hjælper med.
Dato: 03. juli 2018 to 06. juli 2018
Sted: Syddansk Universitet (SDU), Campusvej 55, 5230 Odense M
Tidspunkt: hele dagen
jul
04
The University of Worcester is proudly hosting this prestigious conference on adapted physical activity & disability sport from the 3rd-5th July 2018 at the iconic University of Worcester Arena. 150 delegates from all over the world plus UK visitors will visit Worcester for the conference and take in local attractions. The conference will follow three main themes: Adapted physical activity and sport, Education and Health and Rehabilitation
Dato: 04. juli 2018
Tidspunkt: hele dagen
jul
09
Parasport Danmark vil igen i 2018 gerne invitere voksne med indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser til 5 dages sportsskole med masser af idrætsaktiviteter, sjov og en god overnatningsoplevelse. Sportsskolen afholdes i og omkring Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik, Campusvej 55, 5230 Odense M samt et dejligt sted for vores friluftsdøgn ved Tarup Davinde grusgrav. Sportsskolen arrangeres af Parasport Danmark, SDU-Odense Institut for Idræt og Biomekanik og kørestolsrugbyklubben Valhalla Warriors.
Dato: 09. juli 2018 to 13. juli 2018
Sted: Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik, Campusvej 55, 5230 Odense M
Tidspunkt: hele dagen
sep
03
Målet med seminaret at få større klarhed over, hvilke elementer af Uderehabilitering der har virkning og til hvad. Vi håber på at kunne samle og formidle ideer og vidensgrundlag, hvad enten formålet med uderehabilitering er fysisk træning, kognitiv rehabilitering, mental helse, læring eller mestring. Arrangører: Vejlefjord rehabilitering, MarselisborgCentret, Rehabiliteringsforum Danmark, Handicapidrættens Videnscenter
Dato: 03. september 2018
Sted: Omgivelserne ved Vejlefjord, Sanatorievej 27b, 7140 Stouby.
Tidspunkt: 09:00 to 16:00
sep
05
Norges Idrettshøgskole inviterer: Conference of the International Association for the Philosophy of Sport (IAPS)
Dato: 05. september 2018 to 08. september 2018
Sted: Norges Idrettshøgskole Oslo
Tidspunkt: hele dagen
sep
13
Reserver allerede nu dagene - mere information om konferencen følger løbende.
Dato: 13. september 2018,14. september 2018
Sted: Valnesfjord Helsesportssenter, Norge
Tidspunkt: hele dagen
sep
19
Specialkompasset - uddannelsesmessen for unge med særlige behov afholdes d. 19. og 20. september 2018 i Roskilde Kongrescenter.
Dato: 19. september 2018 to 20. september 2018
Sted: Roskilde kongrescenter
Tidspunkt: hele dagen
okt
31
I 2018 sætter vi fokus på rehabiliteringstænkningens aktuelle gennemslagskraft.Rehabilitering breder sig hastigt til stadig flere fagområder og fagprofessioner. Nu også til socialområdet. I KL´s socialpolitiske udspil på voksenområdet "Fælles om fremtidens socialpolitik", er rehabilitering det faglige fokus for kommunernes sociale indsats fremadrettet.
Dato: 31. oktober 2018
Sted: Hotel Nyborg Strand
Tidspunkt: hele dagen

2019

maj
14
Sæt allerede nu X i kalenderen 14.+15.+16. maj 2019 hvor der afholdes Nordisk konference på Musholm bugt feriecenter. Handicapidrættens videnscenter er værter for konferencen og nærmere program for dagene følger.
Dato: 14. maj 2019 to 16. maj 2019
Sted: Musholm Bugt Feriecenter, Musholmvej 100 4220 Korsør
Tidspunkt: hele dagen
  • 1 (current)