Bevægelseseksperimentariet - nyt hæfte om god praksis

Som regel træner mennesker med handicap og deres assistenter hver for sig og i forskellige træningsmiljøer og ofte med forskellige formål. For mennesker med handicap er fysisk aktivitet ofte et led i rehabilitering eller vedligeholdelse af fysiske funktioner, som ofte foregår i kommunalt regi. Assistenterne udfolder i reglen deres fysiske aktivitet i den frivillige foreningsidræt eller træningscenteret, med det formål at forbedre deres sundhed og udseende.

Bevægelseseksperimentariet arbejder på at bryde med denne sædvane ved at tilrettelægge aktiviteterne sådan, at personer med handicap og deres personlige assistenter kan træne på samme tid, både sammen og individuelt.

I dette hæfte kan man læse om erfaringerne fra projekt Bevægelseseksperimentariet – både konkrete anvisninger til fælles fysisk aktivitet i hverdagen, og anvisninger til, hvad der er vigtigt at overveje, når man skal sammensætte undervisningsforløb med henblik på at støtte op om bevægelsesaktiviteter i fællesskab mellem borger og assistent.

Du kan bestille hæftet i fysisk form eller hente det som pdf-fil her

Du kan læse den fulde rapport fra projektet her.

Læs mere:

Træning i fællesskab giver humør, energi og resultater
Afslutningsrapporten om Projekt Bevægelseseksperimentariet 

Læs meget mere om Bevægelsesekperimentariet på Egmont Højskolens hjemmeside her

Sidst opdateret 05. maj 2017