De paralympiske lege 2012

PL i London blev afsluttet med et brag af et afslutningsshow, og mon ikke arrangørerne af 2016-legene i Rio er begyndt at få nervøse trækninger af at skulle følge op på det helt igennem fantastiske arrangement, som London har stablet på benene? - Næsten udsolgte arenaer til alle discipliner, rekord-store seertal på Channel 4's massive tv-dækning og en stemning på stadions, som næppe overgås på noget andet sports-stadion i verden.
Over 4200 atleter fra 160 lande satte deltager-rekord, så de Paralympiske Lege 2012 bliver på alle måder den største idrætsbegivenhed inden for handicapidrætten nogensinde.

Danskerne

For de 28 danske atleter har legene budt på hård modstand, og med 5 medaljer - 1 guld og 4 bronze - ligger høsten lidt under de 7 medaljer, som DHIF måske også lidt vel ambitiøst meldte ud inden afrejsen. Men når det forlyder, at eksempelvis de britiske atleter har været frikøbt fra deres job i op mod to år inden starten og de ukrainske medaljetagere kan se frem mod en medaljebonus på næsten 300.000 kr., er det ikke mærkeligt, at de danske fyraftens-proffer har det svært. Desuden har især det danske svømmehold været meget ungt og forventes vel først at toppe i Rio. Kuglestøder Jackie Christiansen nærmer sig dog legende-status med sin 3. PL-guldmedalje i træk, og havde det ikke været for en muskelskade i den ene arm, havde Jackie også været en medalje-kandidat i diskoskast. Peter Rosenmeier kunne desværre ikke forsvare sin guldmedalje i bordtennis fra Beijing 2008, da han i semifinalen tabte i en tæt kamp til den senere guldvinder fra Thailand. Peter trak sig dog op til sikkert at vinde bronzekampen!
Mere overraskende var de 2 bronzemedaljer til dressurrytter Annika Lykke Dalskov, mens også Daniel Wagner Jørgensens bronzemedalje i længdespring var lettere uventet.

Læs alt om de danske deltagere på DHIFs PL-side her

De skæve historier

Handicapidrættens Videnscenter har haft en større delegation til London, og vi vil her på siden følge op på en række af de mere skæve historier, som ikke nødvendigvis har ramt de danske medier.

Volleyball i krigens aske
Den første historie har noget næsten eventyrligt over sig - men ikke desto mindre er den ren og skær virkelighed. Historien om Rwandas siddende Volleyballhold:

Bordtennis og Buddha
Historien om guddommelig indgriben i bordtennis-turneringen (og i en ung mands hårpragt..)

Debutanternes PL
London 2012 havde rekord-mange deltagerlande. Læs beretningen om et par af debutanterne her.

Pistorius taber guldet på målstregen

For at kunne fornemme den fantastiske stemning, der konstant var på især det Olympiske Stadion, er her en video af mændenes 200 m. finale i T44, hvor storfavoritten Oscar Pistorius bliver overhalet næsten på målstregen.

Sidst opdateret 07. december 2016