Hent ALLE TIL IDRÆT gratis

Handicapidrættens Videnscenter har gjort det muligt for alle interesserede at hente bogen ALLE TIL IDRÆT kvit og frit. Målet er at vejlede og inspirere til aktiviteter i idræt, der også inkluderer elever med sensoriske, fysiske og kognitive handicap

Tekst: Britt Esrom
Illustration: Koch&Falk

Tryllefanger, bulldog og parkour. Det er bare nogle af de aktiviteter, som alle interesserede nu kan hente gratis ned på computeren via vores hjemmeside.
Indtil videre har det kun været muligt at købe bogen i en fysisk udgave, men nu findes den altså også i en elektronisk udgave.

Bogen ALLE TIL IDRÆT udkom i januar 2018 som resultat af et flerårigt samarbejde mellem Handicapidrættens Videnscenter og Byskovskolen - AsgårdCentret, og den har til formål at fungere som vejledning og idékatalog til inklusion i idrætsundervisningen.

Idræt styrker fagligt og socialt

Udgivelsen henvender sig til lærere, pædagoger, terapeuter, studerende og undervisere på uddannelser samt til pædagoger i daginstitutioner og frivillige i foreninger.
Den giver både indblik i forskellige former for handicap og præsenterer forslag til aktiviteter, der tager højde for elever med sensoriske, fysiske og kognitive handicap.

Tine Soulié, medforfatter og konsulent hos Handicapidrættens Videnscenter, siger:

- Elever går glip af meget, både fagligt og socialt, hvis de sjældent eller aldrig er en del af idrætsundervisningen.

- Særligt børn med funktionsnedsættelse har i høj grad brug for at styrke kroppen og få udfordret deres svagere sider, hvis de også senere i voksenlivet skal blive så selvhjulpne som muligt.

ALLE TIL IDRÆT indeholder eksempler på aktiviteter til et helt skoleår fra 1. – 9. klasse med tilpasninger til elever med forskellige typer af handicap.

Sidst opdateret 05. december 2018