Anne Buur: Journalist og iværksætter

Tekst og foto: Bo Therkildsen, januar 2013

Hvad gør man, når man sidder med et par gode og langvarige uddannelser, en god portion relevant erfaring samt en stor lyst til at formidle og skrive artikler, men bor i et område af Danmark, hvor journalistjob ikke hænger på træerne – især ikke journalist-fleksjob?

Jo, så må man jo blive ansat i sin fars kommunikationsbureau: Pen2paper! Det er i hvert fald, hvad 32-årige Anne Buur har valgt at gøre. ”Det er ikke let at finde journalist-job her i Bramming, hvor jeg bor. Så ved at blive ansat hos min far er der en god mulighed for at lave det, jeg gerne vil, på mine egne præmisser og sætte mit eget præg på mit arbejdsliv,” forklarer Anne Buur, der i 2010 blev visiteret til fleksjob pga. fibromyalgi.

Derpå blev hun ansat i fleksjob som kommunikationsmedarbejder i netop Fibromyalgiforeningen. Da den ansættelse ophørte, stod hun så uden job, og derfor besluttede hun sig for at starte sit eget. Men det var ikke helt uden problemer.

”Fordi jeg er fleksjobber, måtte jeg ikke selv starte en selvstændig virksomhed op. Derfor måtte jeg have min far til at starte firmaet, og så få ham til at ansætte mig. Han står så for det administrative, mens jeg leverer det journalistiske,” siger hun.

Og især arbejdet i patientforeninger og velgørende organisationer tænder hende fagligt.

”Jeg kan godt lide at arbejde for patientforeninger eller hjælpeorganisationer. Det at have kontakt med mennesker og samtidig lave mere dybdegående artikler om forskning eller politiks arbejde tiltaler mig meget.”

Udover journalistikken har Anne Buur dog også en BA i international erhvervskommunikation, og hun kan således hjælpe firmaer med business-kommunikation eller oversættelsesopgaver.

 Skulle du have nogle opgaver, som du har brug for hjælp til at løse, kan du læse mere på Pen2papers hjemmeside her

Oprettet 02. december 2016