Ditte - på vej mod telemarketingassistent

Tekst: Bo Therkildsen
Foto: Sonja Iskov, september 2010.

Ditte Veber er 30 år og er under uddannelse som telemarketingmedarbejder i All Ears Telemarketing (tidligere Vision Trade Center), som er en social-økonomisk virksomhed med ansatte både på normale og særlige vilkår. Ditte er visiteret til fleksjob og regner med at få et fleksjob som telemarketingmedarbejder efter uddannelsen. Ditte har en sjælden, medfødt sygdom, som ingen andre i verden har! Den medfører, at hun er lille af vækst, og at hun går dårligt. Desuden er hun stærkt ordblind.

Hvad laver du i din arbejdsdag?

Mit studie består både i at researche på mulige job og praktikker og med at lave praktisk arbejde som telemarketingmedarbejder. Jeg har taget en del indgående opkald for humanitære organisationer, der har hyret All Ears Telemarketing som telefonservice. Så jeg besvarer spørgsmål, stiller videre osv.

Hvad sætter du mest pris på ved dit arbejde?

Kollegaerne. Det at komme ud hver dag og møde andre mennesker og få andre impulser. Men også det at yde noget til samfundet og få løn for det i stedet for at sidde passiv derhjemme.

Hvad betyder det for dig, at have et arbejde?

På et tidspunkt gik jeg hjemme i et års tid, da jeg ikke blev optaget på mit drømmestudie, og det var rigtig dårligt for mig. Jeg har aldrig kunnet se mig selv få førtidspension, for jeg vil ikke kunne holde det ud. Når vennerne ringer og spørger til, hvad man har lavet, så kan man kun svare "ikke noget". Det er ikke så godt. Også det, at jeg tjener mine egne penge betyder meget for mig. Det er noget med, at man ikke vil ligge andre til last. At kunne være herre i eget hus.

Hvad gør dig glad i din arbejdsdag?

Når jeg føler, at jeg har hjulpet en kunde. Det giver sådan en indre "yes"-glæde. Så bliver jeg varm i kroppen og smiler!

Sidst opdateret 08. maj 2017