Josef - i fleksjob som antikvitetshandler

Tekst: Bo Therkildsen
Foto: Sonja Iskov, januar 2010

"At have et arbejde betyder, at jeg ikke bare ligger derhjemme og sumper!"

Josef Krejbich er 37 år og arbejder i fleksjob i Antikhjørnet Bagsværd. Josef har haft leddegigt i ca. syv år og har tidligere været møbelsælger.

Hvad laver du i din arbejdsdag?

Min primære opgave er at servicere kunder og sælge vores antikviteter – primært glas, porcelæn, guld og sølv-varer. Desuden vurderer jeg, hvad nye varer skal koste, hvilket kræver erfaring. Nogen gange rammer man plet - andre gange rammer man forbi. Hvis man sælger en vare, uden kunden prutter om prisen, så har den nok været sat for lavt…

Hvad sætter du mest pris på ved dit arbejde?

Alsidighed. Der er sjældent to ens dage, så arbejdet bliver ikke stereotypt. Selvfølgelig er der også kedelige dage, men så kan næste dag være megasjov. Ikke fordi, det at sælge et glas er det sjoveste i verden, men mere det at sælge noget, som kunden ikke vidste, han havde brug for. At lave et anderledes salg – anderledes end det, kunden havde forventet, han/hun ville købe. Ofte kommer der også sjove historier fra kunderne.

Hvad betyder det for dig, at have et arbejde?

Det betyder, at der er brug for mig, og at jeg har noget at stå op til. Så ligger man ikke bare derhjemme og sumper. Og man kan snakke med andre og fortælle om sine oplevelser fra jobbet.

Hvad gør dig glad i din arbejdsdag?

At gøre folk glade. At kunden får en positiv oplevelse med en god service og en god behandling. Alle mennesker er forskellige; mange siger, hvis de har fået en god oplevelse i butikken. Men der kommer også nogle ind med en negativ attitude, som om de ved det hele og vil have varen meget billigere. Så kan jeg også være en sur skid og sige nej til dem. Folk vil gerne i denne branche gøre et scoop. Men det kan de ikke altid.

Sidst opdateret 07. december 2016