Lotte er jurist og tilgængelighedsekspert!

Tekst: Bo Therkildsen, foråret 2010
Foto: Ulrik Jantzen, DAS BURO

Lotte Pehrsson og hendes servicehund Victor arbejder på Københavns Universitet (KU), Campus Plan & By som tilgængelighedskonsulent. Lotte er uddannet cand jur. Hun har en medfødt knogle- og brusk-sygdom, men er ansat på ordinære vilkår på nedsat tid 8-10 timer om måneden.

Hvad laver du i din arbejdsdag?

Jeg koncentrerer mig primært om tilgængeligheden på handicapområdet. Jeg bliver taget med på råd og bliver hørt i mange af de tiltag, Universitetet har i forhold den fysiske tilgængelighed for både ansatte og studerende, og jeg samarbejder med interne og eksterne arkitekter og ingeniører. Lige for tiden er jeg meget involveret i 2. etape af det nye Amager Universitet. (det gamle humaniora-byggeri, som bliver bygget op fra nyt). Universitetet er nu begyndt at lære, at jeg er der, så jeg bliver kontaktet oftere. Det synes jeg er fint.

Hvad sætter du mest pris på ved dit arbejde?

Det er fantastisk dejligt med den frihedsgrad, jeg har. Jeg kan arbejde næsten, når jeg har lyst. Og så det, at jeg arbejder med noget, der virkelig interesserer mig og noget, der gør en kæmpe forskel på, om man kan studere eller arbejde på KU.

Hvad betyder det for dig, at have et arbejde?

Jeg har jo arbejdet helt ordinært i 8 år som jurist og fik så førtidspension for 13-14 år siden. Indtil sommeren 2008 arbejdede jeg på frivillig basis for Handicappede Studerende og Kandidater (HSK) og for foreningen Servicehunde til handicappede (STH). Det generelt meget rart at blive brugt, og meget tilfredsstillende at kunne bruge de kompetencer, jeg har. Jeg er meget tilfreds med min nuværende arbejdssituation.

Hvad gør dig glad i din arbejdsdag?

Når tingene lykkes. Når de ting, jeg har været involveret i, går op i en højere enhed, og når jeg gør en forskel. Når konkrete ting bliver ændret på baggrund af mine anbefalinger. Jeg kan se, at de begynder at forstå, hvad jeg taler om. At min blotte tilstedeværelse som tilgængelighedskonsulent rykker noget – og giver KU og hele handicapsagen er løft.

Sidst opdateret 07. december 2016