Peter er pedelmedarbejder

Tekst: Bo Therkildsen, 2012
Foto: Ulrik Jantzen, DAS BURO, september 2010

Peter Andersen er 27 år og er netop blevet færdiguddannet som grøn pedelmedhjælper på Havredal Gl. Skole – en skole for unge med særlige behov. Og han har allerede fået et job - et fleksjob som pedelmedhjælper på Halv Ege efterskole - hvor han også var i praktik, mens han var under uddannelse. Peter har altid haft svært ved at gå i skole, men først for ganske nylig har han fået de diagnoser, der kan forklare hans udfordringer; OCD kombineret med en mild form for autisme og aspergers.

"Det er noget, jeg lige har skullet vænne mig til - og det var lidt svært i starten, men nu har jeg det ok med det," siger Peter om sine diagnoser. En af mange omvæltninger på kort tid i Peters liv.

"Det er også en smule mærkeligt at være færdig på Gl. Havredal, hvor jeg jo var rigtig glad for at gå - men man skal jo videre! Og jeg glæder mig da rigtig meget til at komme i gang som fastansat på Halv Ege efterskole. Som pedelmedhjælper kommer Peters arbejde meget til at handle om forskellige rengørings-tjanser, græsslåning og diverse opgaver med at holde orden. Opgaver, som han er blevet fortolig med at klare gennem uddannelsen som Grøn pedelmedarbejder på Gl. Havredal Skole.

"Det har været rigtig godt for mig at komme ind på skolen. Jeg er sikker på, at hvis jeg ikke var startet der, så var jeg aldrig kommet videre i livet," fortæller han!

 

Sidst opdateret 07. december 2016