Veteraner tager på kanotur og skovtur i Dyrehaven

Som en del af projektet ’Vejen til et godt hverdagsliv’ har Handicapidrættens Videnscenter afholdt to ture for de soldaterveteraner, som er med i projektet. De jyske veteraner var på kanotur på Gudenåen, mens de sjællandske var på skovtur i Dyrehaven.

IMG_0241.JPG

Projektet er målrettet veteraner med PTSD. Formålet er, at de deltagende veteraner i løbet af det år, de er med i projektet, støttes til at få et bedre hverdagsliv og kommer tættere på arbejdsmarkedet.

Projektet startede med et fire dage langt højskoleophold, hvor deltagerne mødte hinanden og kunne deltage i en række aktiviteter sammen. Opholdet har betydet, at deltagerne har fået mulighed for at indgå i et fællesskab med andre i lignende situationer og givet dem mulighed for at bruge hinanden. Kanoturen og skovturen har været en måde at bygge videre på de fællesskaber, der blev skabt på højskoleopholdet.

Der var flere af deltagerne, som ikke var i stand til at deltage i højskoleopholdet i begyndelsen af projektperioden. For disse veteraner var de to ture derfor samtidig en anledning til at blive introduceret til de øvrige deltagere og blive en del af gruppen.

”Turene handler om, at det kan være sundt at komme ud i verden, være i et fremmed element og opdage, at det ikke er farligt. Det er en øvelse i at håndtere nye situationer. Samtidig er det en øvelse i at mærke efter, hvad man kan holde til, og at sige fra, hvis der er brug for det,” siger Peter Due, som er konsulent på projektet.

De to tilknyttede konsulenter støtter veteranerne i forhold til f.eks. økonomi, bolig, familiemæssige og sociale forhold, alt efter den enkeltes udfordringer.

Læs mere om projektet her.

Oprettet 02. december 2016