Synspunkter og debat

Her er der plads til holdninger og debat.

Videnscentret mener

Handicapidrættens Videnscenters synspunkter i forhold til både aktuelle og grundlæggende emner omkring det rummelige arbejdsmarked.

En helhedsorienteret indsats er vejen til, at veteraner kan få et bedre liv og forudsætningen for, at han eller hun er modtagelig for behandling eller for at nærme sig arbejdsmarkedet. Alligevel fortsætter man den traditionelle tilgang og behandling.

Emneord: jobformidling, PTSD, Det rummelige arbejdsmarked, veteraner

Reformen af ordningerne for førtidspension og fleksjob bør justeres snarest. Lovgivningen presser nemlig kommunerne til at tvinge syge mennesker i aktivering (2016)

Emneord: Ressourceforløb

At arbejde med mad kan være et effektivt redskab til meningsfyldt beskæftigelse for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. (2013)

Emneord: Det rummelige arbejdsmarked

Kronik om indsatsen over for krigsveteraner, der er vendt hjem med især psykiske skader. Skrevet af formand for Soldaterlegatet, Peter Højland, og centerleder i Handicapidrættens Videnscenter. (2012)

Emneord: Rehabilitering, PTSD, Krigsveteraner

Videnscentrets enkle grundregler for at lave job til mennesker, der har brug for hjælp.

Emneord: Fleksjob, Job med løntilskud, Arbejdsmarkedspolitik

Gæstedebattører

Denne del af handivid.dk vil være åben for stemmer udefra. Vi vil hver måned bringe et nyt holdningsindlæg fra en ekstern meningshaver, vi ved har noget interessant at sige om emnet det rummelige arbejdsmarked. Skulle du selv have lyst at bidrage med et indlæg, kan du kontakte Videnscentret på post@handivid.dk.

Gitta har en kronisk sygdom og er på ressourceforløb. Hun er træt af, at politikerne udstiller mennesker på overførselsindkomst som nassere og nuancerer debatten med at beskrive fem typiske grupper af mennesker på offentlig forsørgelse. (2015)

Emneord: Det rummelige arbejdsmarked, Kontanthjælpsmodtagere, Ressourceforløb

Da Birthe K. Vinner Nielsen som 37 årig blev ramt af en hjerneblødning startede en lang og hård kamp for at genvinde tale og førlighed. Men i dag – 25 år senere – har hun fået et aktivt liv med foredrag, foreningsarbejde og bogudgivelser. For det KAN lade sig gøre at komme tilbage efter apopleksi. (2015)

Emneord: Hjerneskadede, Apopleksi

Når mennesker med synsnedsættelse fungere på arbejdsmarkedet, skal man først have fundet og løst en række "ubekendte" barrierer, skriver Lise Plagborg. (2014)

Emneord: Blinde/Svagsynede, Arbejdsmarkedspolitik

Langvarig ventetid i de offentlige systemer er nedbrydende for mennesker, skriver antropolog Charlotte Jensen. (2013)

Emneord: Det rummelige arbejdsmarked

Charlotte Gielov har været medpassager på sin datters kamp for at få fleksjob som sygeplejerske. En tur, der har budt på mange op- og nedture, og som har lært hende, at man skal gøre det, man er bedst til... (2013)

Emneord: Det rummelige arbejdsmarked